Главният прокурор на Ню Йорк иска 370 млн. долара от

...
Главният прокурор на Ню Йорк иска 370 млн. долара от
Коментари Харесай

Ню Йорк иска 370 млн. долара от Тръмп по дело за измама

Главният прокурор на Ню Йорк желае 370 млн. $ от някогашния президент Доналд Тръмп по дело за машинация , в което магнатът е упрекнат в завишаване на цената на парцелите си, излиза наяве от правосъдни документи, съобщи Агенция Франс Прес, представени от Дарик.

" Събраните доказателства поддържат отнемането на 370 млн. $, дружно с предварителните лихви ", се споделя в документите, което е доста повече от 250-те млн. $, които основният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс съобщи по-рано, че ще изиска.

Тръмп, който е любимец за републиканската президентска номинация през 2024 година, и двамата му най-големи синове са упрекнати в машинация за завишаване на цената на недвижимите им активи , с цел да получат по-изгодни банкови заеми и застрахователни условия.

Сумата, която би трябвало да бъде изплатена, ще бъде избрана от съдията Артър Енгорон, който Тръмп неведнъж е атакувал в обществените медии. Тя ще бъде оповестена в окончателното му решение и заповед.

В обява в обществената си платформа Тръмп се нахвърли върху Джеймс , като я назова " изцяло корумпирана " и съобщи: " Не съм направил нищо неправилно ".

" Финансовите ми доклади са страхотни и доста консервативни ", сподели той. " Това дело в никакъв случай не трябваше да бъде завеждано. "

Бившият президент ще се изправи настрана пред съда на 4 март във Вашингтон по федерално дело, в което е упрекнат, че се е опитал да подмени резултатите от изборите през 2020 година в съгласувани старания, довели до насилственото нахлуване на 6 януари 2021 година против Капитолия на Съединени американски щати от негови поддръжници.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР