Главният прокурор на ЕС Лаура Кьовеши ще посети София съвсем

...
Главният прокурор на ЕС Лаура Кьовеши ще посети София съвсем
Коментари Харесай

Главният прокурор на ЕС Лаура Кьовеши ще посети София

Главният прокурор на Европейски Съюз Лаура Кьовеши ще посети София напълно скоро - това заяви тя в изявление за БНР, откакто през днешния ден бе даден.

Кьовеши не посочи какво има поради под " напълно скоро ", само че добави, че ще даде информация на по-късен стадий. 

Запитана от " Хоризонт " за съответните аргументи, заради които Европейската прокуратура отхвърли 6-има от общо десетимата претенденти за европейски делегирани прокурори от България, Кьовеши отговори:

" Ние си имаме вътрешните процедури и като се опираме на тях, би трябвало да проверим дали претендентите дават отговор на критериите за изборност. Има и други, като да вземем за пример опита, който те имат, с цел да проверяват финансови измами. В някои от случаите претендентите нямаха прокурорски опит, с цел да изготвят обвинявания или да вършат пледоарии в съда ". 

Лаура Кьовеши добави, че институцията е следвала европейски критерии, като е трябвало да приложи едни и същи правила за всички 22 страни. 

" Не можем да вършим отстъпка за никого ", бе безапелационна тя и добави, че чака новите кандидатури допустимо най-бързо, с цел да може Европейската прокуратура да е изцяло настояща. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР