Главният прокурор Иван Гешев се оказа в Ню Йорк. За

...
Главният прокурор Иван Гешев се оказа в Ню Йорк. За
Коментари Харесай

Гешев избяга в Ню Йорк за Гергьовден

Главният прокурор Иван Гешев се оказа в Ню Йорк. За Гергьовден той пусна като привет химна на царска България " Шуми Марица ", съпроводен със фотография, правена пред постройката на българското консулство в Ню Йорк. До Гешев е Владимир Николов - ръководител на асоциацията на прокурорите и избран за член на Висшия правосъден съвет. Снимката няма дата, само че се допуска, че е от в този момент. Гешев има планувано посещаване в Съединени американски щати идната седмица и очевидно към този момент е там, научи " Сега ". Пресаташето на основния прокурор, както и говорителката му Сийка Милева не дадоха отговор на мобилните си телефони.

От прокуратурата няма публична информация за визитата на Гешев в Съединени американски щати, въпреки и преди месеци, когато предстоеше да участва на прословутата молитвена закуска във Вашингтон, пресцентърът на държавното обвиняване напоително съобщаваше преди и по време на визитата му. После се оказа, че Гешев е бил в отпуск за този воаяж.

Не е ясно дали Гешев въобще се е прибирал в България през последните дни или е отпътувал за Съединени американски щати непосредствено от Турция, където беше на работно посещение незабавно откакто край пътя, по който преминаваше бронираната му лимузина избухна гърмеж. В петък вътрешният министър Иван Демерджиев заяви в Народното събрание, че основният прокурор не е бил със фамилията си в колата по време на гърмежа, както преди този момент прокуратурата разгласи. След това даже зам.-главният прокурор Борислав Сарафов се отхвърли от шефа си, обяснявайки, че е бил измамен.

От чуването на Демерджиев стана ясно още, че бронираната кола, употребена от Гешев, е по-защитена от автомобила, който употребява президентът Румен Радев. Израелският специалист по контратероризъм, който прокуратурата непрестанно цитира по отношение на атентата, е дошъл в България часове преди гърмежа, неразбираемо за какво. Само фарът на колата е потърпевш. Този гърмеж не е можел да пробие в купето.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР