Главният прокурор Иван Гешев предложи на Висшия съдебен съвет (ВСС)

...
Главният прокурор Иван Гешев предложи на Висшия съдебен съвет (ВСС)
Коментари Харесай

Гешев предложи дисциплинарно наказание за заместника си Борислав Сарафов

Главният прокурор Иван Гешев предложи на Висшия правосъден съвет (ВСС) да наложи дисциплинарно наказване на заместника му Борислав Сарафов, оповестиха от Висш съдебен съвет.

По-рано през днешния ден Сарафов подаде сигнал против Гешев в Градската прокуратура, както и до Висш съдебен съвет с молба за формиране на дисциплинарно произвеждане против основния прокурор, напомня Българска телеграфна агенция.

На брифинг пред медиите през вчерашния ден (15 май) основният прокурор Иван Гешев демонстративно скъса оставката си.

Той съобщи, че е бил " поканен " да подаде оставка, било е упоменато фамилията му. Ако не подам оставка, ще бъде натиснато " enter " и да бъдат оповестени клипове, сподели Гешев.

" Преди месеци получих предложение, завоалирано, споделиха, че е от Бойко Борисов да стана дипломат в Израел или в Турция, а вероятно и да имам политическа кариера, може би в неговата партия. Не го взех на съществено, само че очевидно тогава е почнала организацията на всичко, което виждаме. Така си мисля ", съобщи още Гешев.

Часове по-късно брифинг пред медиите даде и заместникът му Борислав Сарафов.

„ Г-н Гешев счита, че има институцията прокуратура като своя персонална благосъстоятелност “, съобщи той.

„ Точката на непоносимост е стигнала до там, че е необходим катарзис, с цел да се отреже гнилото и прокуратурата да проработи. Явно Гешев счита, че има прокуратурата като благосъстоятелност, само че никой не има нотариален акт за това. Срамувам се от държанието му “, сподели Сарафов, представен от Българска телеграфна агенция.

" Тъй като познавам господин Иван Гешев, задухвам, че се опасявам за живота си и упорствам за защита от Главна дирекция „ Охрана “ към Министерството на правораздаването, с цел да не се окажа ненадейно погубен, както беше погубен прокурорът Колев по времето на един различен основен прокурор ", съобщи още Сарафов.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР