Главният прокурор Иван Гешев предлага на депутатите и премиера Бойко

...
Главният прокурор Иван Гешев предлага на депутатите и премиера Бойко
Коментари Харесай

Гешев иска доживотен затвор за пияни и дрогирани шофьори

Главният прокурор Иван Гешев предлага на депутатите и премиера Бойко Борисов фрапантно нарастване на наказванията за пияни и дрогирани водачи, разгласи представителят на шефа на държавното обвиняване Сийка Милева. Гешев желае те да се санкционират с 15 или 20 години и даже с пожизнен затвор при съзнателно причиняване на гибел при злополука. Предлага се и конфискация на колите, взели участие в злополуката, без значение чия благосъстоятелност са.

Конкретният мотив за предложенията на Гешев е злополуката, при която почина журналистът Милен Цветков. Колата му бе пометена на столичния бул. " Черни връх " от джип, ръководен от млад мъж, за който прокуратурата твърди, че е бил дрогиран.

Фундаментално

Освен нарастване на наказванията Гешев упорства и че някои закононарушения по превоза са умишлени, въпреки господстващата правосъдна процедура у нас да ги приема за непредпазливи на общо съображение. Според основния прокурор обаче, когато водачът е бил пийнал или е карал с огромно превишение на скоростта, това навежда на предумисъл, т.е. закононарушението би трябвало да се санкционира по-сурово.

Сегашните санкции не подсигуряват правдивост нито за жертвите, нито за техните близки, счита той. Едновременно с това се вижда сериозен растеж на делата против дрогирани водачи. За четири години броят им е скочил от към 90 до близо 3000.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР