Главният прокурор Иван Гешев обяви, че живее в държавен имот

...
Главният прокурор Иван Гешев обяви, че живее в държавен имот
Коментари Харесай

Гешев обяви, че живее в държавен имот и плаща пазарен наем

Главният прокурор Иван Гешев разгласи, че живее в държавен парцел и заплаща пазарен наем.

“Живея в държавен парцел по рекомендация на всички служби за сигурност, в това число и Националната работа за защита. Семейството ми заплаща наем по пазарни цени. От този шубрак няма да изскочи заек”, сподели Иван Гешев пред Нова телевизия.

Така той нито удостовери, нито отхвърли изказванията на водача на АБВ Румен Петков и на така наречен „ Отровно трио “, че живее в дом в държавната резиденция в Бояна в паралелно до президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов, нещо което нито един основен прокурор преди него не е правил.

Преди дни така наречен " Отровното трио " – юрист Николай Хаджигенов, скулпторът проф. Велислав Минеков и пиар експертът Арман Бабикян внесоха в в Министерски съвет и прокуратурата запитване по Закона за достъп до социална информация. Въпросите, които зададоха са - живее ли основният прокурор в държавна резиденция " Бояна ", по силата на каква нормативна уредба е позволено обитанието му на дом номер 5, имал ли е различен основен прокурор сходна привилегия до момента, осъществен ли е ремонт преди нанасянето му и на каква стойност, извършен ли е търг за ремонта и в случай че да - кой го е спечелил, охраняван ли е Иван Гешев от Бюрото за протекция на очевидците на територия, която се охранява от НСО.

Иван Гешев не отговори дали държавният парцел, който населява се намира в резиденция „ Бояна “. Той не пожела да каже и какъв наем заплаща, както и дали е юридически ремонт. От отговора на основния прокурор не стана ясно дали има опасност за живота му и кои служби за сигурност са му предложили да се нанесе до президента и премиера.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР