Главният прокурор Иван Гешев обяви, че е предложил отнемането на

...
Главният прокурор Иван Гешев обяви, че е предложил отнемането на
Коментари Харесай

Гешев е поискал отнемане на българския паспорт на руски топ банкер

Главният прокурор Иван Гешев разгласи, че е предложил отнемането на българския паспорт на съветски топ банкер, за който са открити нарушавания по следствието за " златните паспорти ". По неофициална информация става дума за съветския банкер Игор Финогенов.

Процедурата включва изпращане на информацията до Министерството на правораздаването, което би трябвало да предложи на президентството анулация на указа за даване на българско поданство.

През последните три месеца Mediapool и проверяващият уебсайт извадиха нескрито голям брой детайлности към българския лист със " златните " паспорти. Игор Финогенов е един от високопоставените съветски банкери, които през последните години се оказаха с български " златни " паспорти. Той е някогашен шеф на Евразийската банка за развиване и непосредствен до властта, за което свидетелстват фотосите му с някогашния президент и министър председател на Русия Дмитрий Медведев.

С български паспорти са още съветските банкери Дмитрий Кушаев – шеф на Credit Suisse Москва, Роман Нагаев – някогашен шеф капиталово банкиране на съветската банка ВТБ Капитал, заяви Bird.bg

Друг доближен на властта в Кремъл със златен паспорт в България е Роман Савушкин, общоприет шеф на " Обединена вагонна компания ", структуроопределящо дружество в Русия. Собственикът на съветска нефтена компания Сергей Захаров, също се оказа българин със " златен паспорт ".

Български " златен паспорт " е получил и хакер, който от българска територия е атакувал Украйна, с цел да показва опциите на система за отвод от услуги на почитан съветски сътрудник на ФСБ, откри също по този начин наше следствие, написа Bird.bg.

Бившият съветски заместник-министър на отбранителната индустрия (МИНОБОРОНПРОМ) Александр Владимирович Хапов е получил български златен паспорт през 2019 година.

В началото на седмицата Mediapool заяви, че съветският предприемач Евгений Мулюков, който бе намесен в политически скандал с издаване на визи за престояване в Естония, е получил български " златен паспорт ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР