Главният прокурор Иван Гешев изпрати в Народното събрание доклад за

...
Главният прокурор Иван Гешев изпрати в Народното събрание доклад за
Коментари Харесай

Гешев изпрати ключов доклад на депутатите. Какво съдържа

Главният прокурор Иван Гешев изпрати в Народното събрание отчет за активността на Бюрото по отбрана за 2020 година и първите шест месеца на 2021 година, оповестиха от прокуратурата. Така той извърши в период решението на Народното събрание от 4 август.

През 2020 година по Програмата за отбрана е обезпечена сигурността на 20 души по 10 каузи за отбрана.

За първото шестмесечие на 2021 година Бюрото по отбрана е обезпечавало сигурността на 16 предпазени лица по 9 каузи за отбрана.

През 2020 година е завършило действието на Програмата за отбрана по 1 дело с 4 предпазени лица, а през първите шест месеца на тази година - по 1 дело с 2 предпазени лица.

За първото шестмесечие на 2021 година са проведени 74 срещи на предпазени лица със чиновници на Бюрото по защита; 19 мероприятия по превозване, в това число за присъединяване в правосъдни заседания; 67 мероприятия за даване на обществено - битови и здравни услуги, 3 за интеграцията на предпазените лица и други

През 2020 година Бюрото по отбрана е охранявало трима магистрати. В интервала от 1 януари 2021 година до 30 юни 2021 година охраняваните магистрати също са трима.

Специфичните действия на Бюрото включват необятен кръг от действия - предварителна отбрана, защита и наблюдаване на застрашени/защитени лица, персонална физическа защита по реда на чл.123 от Наказателно-процесуален кодекс, защита на прокурори и следователи. Служители на Бюрото оказват психическа помощ на застрашени/защитени лица, правят активност по интернационално съдействие, информационно-аналитична активност и редица други.

Част от работата на Бюрото е обвързвана с преместване на предпазени лица в друга страна, с обезпечаването им за правосъдни съвещания по съответни правосъдни производства или за дейности по следствието.

Дейността на Бюрото е от значително значение за обезпечаването на отбрана от страна на страната на лица, застрашени по отношение на наказателни производства и на директно свързани с тях лица. Тази отбрана е основен фактор в битката с тежките умишлени закононарушения и с проведената престъпност, споделят още от прокуратурата.;
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР