Главният прокурор Иван Гешев изпрати становище до Висшия съдебен съвет

...
Главният прокурор Иван Гешев изпрати становище до Висшия съдебен съвет
Коментари Харесай

Иван Гешев изпрати становище до ВСС

Главният прокурор Иван Гешев изпрати мнение до Висшия правосъден съвет (ВСС).

В него той показва, че е не е направил нарушаване на служебните си отговорности. Той добавя, че не е давал никакви инструкции на проверяващи, израелски специалист не е взел участие в дейности по следствието на гърмежа против колата му, а не е и допускан на мястото на огледа.

В отговора си до Висш съдебен съвет Гешев ползва заповеди, от които излиза наяве, че в избрани интервали от време е бил в отпуск. Отговорът му е във връзка настояването на шестима членове на Висш съдебен съвет за предварителното му освобождение.

Към мнението на Гешев са приложени заповеди, от които се вижда, че от края на април до 17 май първо Красимира Филипова, а след това Борислав Сарафов ще извършват длъжността основен прокурор заради неговото неявяване.

Той написа, че мъчно може да бъде разбрано изказванието на шестимата членове на Висш съдебен съвет за осъществени от него тежки нарушавания. Става дума за преплитане на пълномощията на основния прокурор като обособен държавен орган и тези като административен началник на прокуратурата, без да има изясненост и конкретика, написа още основният прокурор до Висш съдебен съвет.

Гешев добавя, че в и настояването за отстраняването му са посочени текстове в Наказателно-процесуален кодекс, които нямат връзка със служебните отговорности на основния прокурор.

Той изброява и няколко обстоятелството - на 1 май функционалностите на основен прокурор са били делегирани на негов заместител. Главният прокурор прецизира, че даже и да беше на работа, още веднъж няма по какъв начин да е направил нарушаване, тъй като след гърмежа към този момент е придобил качество на потърпевшо лице.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР