Главният прокурор Иван Гешев изпрати писма до министъра на правосъдието

...
Главният прокурор Иван Гешев изпрати писма до министъра на правосъдието
Коментари Харесай

Гешев покани министър Йорданова и Христо Иванов на дебат по Закона за съдебната власт

Главният прокурор Иван Гешев изпрати писма до министъра на правораздаването Надежда Йорданова и до ръководителя на парламентарната група на " Демократична България " в 47-ото Народно заседание Христо Иванов. В тях той насочи покана за провеждането на обществен спор по направения от министерството на правораздаването и импортиран за разискване законопроект за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт, с който се предлага закриване на профилираното правораздаване, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата. 

В писмото се удостоверява, че прокуратурата напълно поддържа концепцията за нужда от правосъдна промяна за усъвършенстване на наказателния развой и гарантиране върховенството на закона, само че " за жалост съкратените периоди на публичното разискване не разрешиха да се развие мечтаният от магистратите спор ".

Главният прокурор показва, че, поради показаната персонална ангажираност и отговорност на поканените, провеждането на професионален разговор пред медиите в необятен формат по значим за обществото въпрос, какъвто е закриването на профилираното правораздаване, постоянно е от голяма важност за вземането на най-полезното решение.

" Предвид общите ни цели за неприкритост, бистрота и отчетност, споделям убеждението, че провеждането на обществен спор би дал на българските жители опцията да се срещнат, както с Вашите, по този начин и с моите юридически причини освен по посочената тематика, само че и във връзка с тематики, касаещи методите за реализиране на високо възприятие на правдивост у българските жители ", отбелязва в поканата си основният прокурор.

Иван Гешев е подготвен да взе участие в обществения спор в комфортно за Надежда Йорданова и Христо Иванов време в постройката на Народното събрание или в Министерския съвет, като се изключи всеки четвъртък от работната седмица поради провеждането на съвещание на Висш съдебен съвет по искане на министъра на правораздаването. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР