Главният прокурор Иван Гешев и премиерът Кирил Петков са говорили

...
Главният прокурор Иван Гешев и премиерът Кирил Петков са говорили
Коментари Харесай

Гешев на срещата с Петков: За качествено правосъдие е необходима всеобхватна съдебна реформа

Главният прокурор Иван Гешев и министър председателят Кирил Петков са говорили през днешния ден на срещата посред им за взаимоотношението сред институциите и правосъдната промяна, излиза наяве от известие на прокуратурата. Срещата се състоя в Министерски съвет.

Главният прокурор подчертава върху потребността от градивен разговор сред правосъдната и изпълнителната власт и възстановяване на взаимоотношението сред правоприлагащите институции в границите на техните законови пълномощия, написа в известието.

Иван Гешев посочи, че в полза на българските жители е държавните органи, чието пълномощие е противодействието против престъпността и корупцията, да работят в синхрон и доверие, като това става при съблюдаване на процесуалния ред. Главният прокурор акцентира водещата роля на българската прокуратура в неутрализирането и недопускането на зловредно задгранично въздействие на територията на страната, засягащо и ползите на Европейския съюз и страните, членки на НАТО, осведомят от държавното обвиняване.

Главният прокурор уверил министър-председателя и в ангажираността на прокуратурата да способства за продължение на правосъдната промяна.

Иван Гешев удостовери готовността на прокурорите и следователите да вземат участие интензивно в полемиките по актуализиране на законодателството и Конституцията на страната, с оглед осъществяване на рекомендациите, залегнали в хоризонталния механизъм на Европейския съюз за господство на правото, се споделя в известието.

Главният прокурор отбелязал, че за обезпечаването на бързо, дейно и качествено правораздаване е нужна всеобхватна промяна на правосъдната система, в това число и привеждането на наказателноправната уредба в сходство със актуалните провокации.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР