Главният прокурор Иван Гешев е внесъл мотивирано искане до Централната

...
Главният прокурор Иван Гешев е внесъл мотивирано искане до Централната
Коментари Харесай

Главният прокурор поиска имунитета на кандидат за депутат, купувал гласове

Главният прокурор Иван Гешев е внесъл стимулирано искане до Централната изборна комисия (ЦИК) за предоставяне на позволение за привличане към наказателна отговорност на Ц.Г.- претендент за депутат на изборите за 46-ото Народно заседание, планувани за 11 юли. Това оповестиха от държавното обвиняване.

Досъдебното произвеждане е стартирано от ОДМВР-Бургас и е под управлението и надзора на Софийска градска прокуратура (СГП).

В хода на следствието са осъществени разпити на очевидци, включително пред арбитър, приобщени са материални доказателства, осъществени са претърсвания и изземвания на няколко адреса и са приложени относими документи.

Събраните доказателства са задоволителни за привличане към наказателна отговорност и за предявяване на обвиняване за осъществено закононарушение по отношение на Ц.Г., който на 29 юни в с. Маринка, общ. Бургас е дал на четири лица имотна полза, за да ги склони да гласоподават в интерес на избрана партия на идните избори.

Предвиденото в закона наказване е отнемане от независимост от една до шест години и санкция от 10 хиляди до двадесет хиляди лв..
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР