Главният прокурор Иван Гешев е поискал изслушването му пред правната

...
Главният прокурор Иван Гешев е поискал изслушването му пред правната
Коментари Харесай

Гешев поиска отлагане на изслушването му в правна комисия, защото имал ангажименти в Страсбург

Главният прокурор Иван Гешев е изискал чуването му пред правната комисия в Народното събрание да се отсрочи, защото към момента е в Страсбург. Това заяви ръководителят на комисията Стою Стоев.

Неговото чуване беше включено през вчерашния ден в дневния ред на комисията. Той обаче уведомил депутатите, че заради визитата в Европарламента ще пропусне съвещанието.

Миналата седмица Гешев изиска да бъде изслушан и в пленарната зала при закрити врата поради информацията, която ще показа.

Вчера основният прокурор беше изслушан от Мониторинговата група за народна власт, господство на закона и съществени права към Комисията по правораздаване в Екологичен потенциал в Страсбург.

Иван Гешев продължава да извършва функционалностите на основен прокурор, макар че Висш съдебен съвет гласоподава да бъде пресечен мандата му. До сключване на указа зa освобождението му от президента той остава обвинител номер едно.

От прессекретариата на президента оповестиха, че предлагането на Пленума на Висш съдебен съвет за предварителното освобождение на основния прокурор се преглежда.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР