Главният продуцент Вътрешна продукция на БНТ Роберт Ковачев е съкратен

...
Главният продуцент Вътрешна продукция на БНТ Роберт Ковачев е съкратен
Коментари Харесай

БНТ освободи главния си продуцент и създател на предаването "Референдум"

Главният продуцент " Вътрешна продукция " на Българска национална телевизия Роберт Ковачев е скъсен от публичната телевизия, считано от през днешния ден. Потърсен от " Дневник ", Ковачев посочи, че е схванал с приемането на документите през вчерашния ден и към този момент няма противоположна връзка за повода, която не се изисква документално по съответния член на трудовия кодекс.

Като дълготраен чиновник на Българска национална телевизия и след това основен продуцент Ковачев е взел участие в основаването на множеството излъчвания, с които малкия екран е позната сега - от културните " Денят стартира с просвета ", " История.бг " и " Вяра и общество " до публицистичното " Референдум ", за което като основател има и авторски права. В момента не е ясно какво ще се случи с предаването до обновяването на програмната скица на Българска национална телевизия, което би трябвало да се случи през есента.

 Директорът на Българска национална телевизия Константин Каменаров
© Надежда Чипева, Капитал

Директорът на Българска национална телевизия Константин Каменаров

" Дневник " изпрати въпроси до Българска национална телевизия, откакто не съумя да се свърже с Константин Каменаров, който е общоприет шеф на малкия екран от есента. Пред " Медиапул " Каменаров е декларирал, че решението е за " усъвършенстване на работата " и е взето от управителния съвет. Каменаров го ръководи, а по негово предложение влязоха Валери Запрянов, Василена Матакева, Зина Трифонова и Антон Андонов. По-късно в формален отговор до " Дневник " от малкия екран обявиха, че са в правото си да сменят фрагменти и не са изключени и други промени. (Пълната им позиция четете тук.)

Главният продуцент: Отдавна имаме разминавания от етичен и професионален темперамент

Запитан за аргументите, Ковачев акцентира, че новото управление е в правото си да сменя фрагменти, само че като чиновник на малкия екран от 24 години е помолил за персонално пояснение от генералния шеф. Засега няма отговор. Емил Кошлуков, който като програмен шеф е с директно отношение към форматите в Българска национална телевизия, отрекъл да има общо с решението на управителния съвет. " Което слага въпроса какви са функционалностите на програмния шеф. Освен да става дума за структурна промяна, която се пази в загадка ", разяснява Ковачев

По думите му връзката сред управлението и екипите в Българска национална телевизия е мощно лимитирана, а продуцентски препоръки няма от месеци. " Отдавна виждам, че имаме разминавания, които не са от персонален, а от етичен и професионален темперамент ", съобщи той.

През януари, когато екипът на предаването " Денят стартира с просвета " упрекна Емил Кошлуков в интервенция, съветът на дирекция " Информация " изиска и получи на думи гаранцията на управлението, че ще съблюдава журналистическите стандарти. Имаше и клюки за опити за вмешателство в дневния ред на " Референдум ". " Не са без съображение ", сбито разяснява Ковачев.

" Дневник " запита публичната телевизия с какви претекстове е заменен шефът на " Вътрешна телевизионна продукция " и по чия самодейност, какво ще се случи с " Референдум " и има ли интервенция в работата на екипите на това и други излъчвания. Отговорите на Българска национална телевизия четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР