Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние изрази надежда,

...
Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние изрази надежда,
Коментари Харесай

Предстои важна седмица за решаване на проблема с Брекзит

Главният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние изрази вяра, че тази седмица във Англия ще бъде взето значимо решение по въпроса за напускането на Европейски Съюз, съобщи ТАСС, цитирайки изказване на Барние пред телевизия Ел Се И.
"Принуден съм да установявам, че за година и половина (във Великобритания) не беше направено нищо за постигането на позитивно болшинство по съглашението за Брекзита - образува се единствено отрицателно болшинство. Но с отрицателно болшинство не може да се реализира излизане от Европейски Съюз със съглашение. Тази седмица ще бъде значима, тъй като ще научим какви ще бъдат резултатите от договарянията сред лейбъристите и държавното управление ", съобщи Барние.
Той означи, че "не става дума за отменяне на съглашението за овакантяване на Европейски Съюз, и двете страни го считат за единственото допустимо ".
Споразумението не би трябвало да се разисква наново и това беше декларирано както от водачите на Европейски Съюз с които обсъждах това, по този начин и от английския министър председател Тереза Мей и водачът на лейбъристите Джереми Корбин ", акцентира Барние. На разискване предстои не 600-страничното съглашение, а вторият документ от 26 страници, който е политическа декларация за рамките на бъдещите отношение сред Европейски Съюз и Англия, добави европейският договарящ.
Европейски Съюз е подготвен да стартира договаряния, с цел да контракти изискванията на бъдещото партньорство. Но тези договаряния ще стартират едвам след одобрение на съглашението сред Брюксел и Лондон, акцентира Барние. Той означи, че задачата да подсигурява партньорски връзки с Англия е изключително значима за Европейски Съюз.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР