Главният методист на юношеските национални отбори Лъчезар Димов се срещна

...
Главният методист на юношеските национални отбори Лъчезар Димов се срещна
Коментари Харесай

Представители на БФС се срещнаха с треньори от ДЮШ от Софийска област

Главният методист на юношеските национални тимове Лъчезар Димов се срещна с представители на детско-юношески школи от Софийска област и ги срещна с рекомендации за развиването на гениите, направени от Експертна комисия към Българския футболен съюз.

На събитието, което се организира в Национална спортна академия, участваха и шефът на направление “Първенства и шампионати ” Валентин Чакъров, Петко Петков, ръководител на Зоналния съвет на БФС в София, и Емил Атанасов, шеф на Българската треньорска школа по футбол.

Лъчезар Димов акцентира на разликите в методите при образование на подрастващите, като акцентира, че е доста по-важно основната цел на треньорите да е развиването на техните ученици, а не успеха непременно.

“За мен е фундаментално да сътворяваме конюнктура, в която децата да имат независимост да опитват и да поемат опасности. Опитите за креативност би трябвало да се поддържат и предизвикват, а не децата да бъдат заливани с непрекъснати указания ”, безапелационен бе Димов.

На срещата бяха разисквани и евентуални промени в разпоредбите за Футбол 5 и 7, измежду които са безграничен брой смени, осъществяване на странично мятане с крайник, неуважение на голове при непосредствено осъществяване на център, отпадане на правилото за засада и други





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР