Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е придобил сериозен

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е придобил сериозен
Коментари Харесай

Илон Мъск стана най-големият външен акционер в Twitter

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск е придобил сериозен дял в Twitter, който го прави най-големият външен акционер в компанията, която стои зад известната обществена мрежа, съобщи Си Ен Би Си.

От документи в Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати (SEC) излиза наяве, че Мъск има 486 938 акции на Twitter, което съставлява въздържан дял от 9,2% в компанията. Към приключването на търговията на борсата в петък този дял в Twitter е били на обща стойност 2,89 милиарда $.

Покупката на Мъск идва, откакто неотдавна той подлага на критика обществената мрежа за нейните политики. По думите му тя подкопава демокрацията, защото не съумява да отбрани свободното слово. Той даже пусна анкета, в която попита почитателите си в Twitter дали обществената мрежа се придържа към правилата на свободата на свободата на словото. Цели 70% от респондентите дадоха отговор с „ не “ на неговото питане „ Като се има поради, че Twitter де факто служи като публичен градски площад, пренебрегването на правилата на свободата на словото фундаментално подкопава демокрацията. Какво би трябвало да се направи? “, написа Мъск.

 

Given that Twitter serves as the de facto public town square, failing to adhere to free speech principles fundamentally undermines democracy.

What should be done?
— Elon Musk (@elonmusk)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР