Главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск беше обявен от

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск беше обявен от
Коментари Харесай

Илън Мъск е Човек на годината на списание Time

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илън Мъск беше разгласен от списание Time за " Човек на годината " за 2021.

Мъск е също по този начин създател и основен изпълнителен шеф на SpaceX и управлява стартъпа за мозъчни чипове Neuralink и инфраструктурната компания The Boring Company. През тази година пазарната стойност на производителя на електрически автомобили Tesla се повиши до над 1 трилион $, което я прави по-ценна от Ford Motor и General Motors взети дружно.

" За основаването на решения на екзистенциална рецесия, за олицетворяването на опциите и заплахите на епохата на софтуерните титани, за стимулирането на най-дръзките и разрушителни трансформации в обществото, Илън Мъск е индивидът на годината на TIME за 2021 година " , съобщи основният редактор на списанието Едуард Фелсентал.

Elon Musk () is TIME's 2021 Person of the Year
— TIME (@TIME)
От гостуването в комедийни излъчвания до стартирането на туитове за криптовалути, които предизвикваха големи придвижвания в цената им, Мъск господства в новинарските заглавия през годината. Той към този момент има повече от 66 милиона почитатели в Twitter и в този момент е най-богатият човек в света.

Според Time човек на годината би трябвало да е някой, " който е повлиял най-вече на новините или на живота ни, за положително или за неприятно ".

Престижното издание разгласи тийнейджърката поп звезда Оливия Родриго за " Артист на годината ", американската гимнастичка Симон Байлс за " Спортист на годината ", а учените, създали имунизациите за ковид, за " Герои на годината ".
 След анкета в Twitter: Илън Мъск продаде акции за 5 милиарда $
След анкета в Twitter: Илън Мъск продаде акции за 5 милиарда $

Най-богатият човек в света се раздели с към 3% от каузи си в Tesla
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР