Главният изпълнителен директор на най-голямата верига ресторанти в Китай не

...
Главният изпълнителен директор на най-голямата верига ресторанти в Китай не
Коментари Харесай

Жената, която реши да поеме голям риск и той я изведе до върха

Главният изпълнителен шеф на най-голямата верига заведения за хранене в Китай не постоянно е работила в търговията на дребно с храни, още по-малко в търговията на дребно.

Преди повече от десетилетие Джоуи Уот от Yum China получава шанса да одобри голямо кариерно предизвикателство, което носи огромен риск от неуспех, и решението й я извежда до върха.

В средата на предишното десетилетие Уот към този момент има 7 години опит в управническото консултиране и е нараснала в началник на стратегическия отдел на Watson в Европа. В наши дни A.S. Watson Group е най-големият търговец в света на артикули за здраве и хубост. Но през предишното десетилетие една от комерсиалните й вериги - Savers има съществени усложнения и на Уот е дадена опция да помогне за спасяването й.

 Жената, която се трансформира от секретарка в началник на компания за $1 милиард
Жената, която се трансформира от секретарка в началник на компания за $1 милиард

Лиз Елтинг е образец по какъв начин триумфът се реализира с усърдие, темперамент и увереност

" Повечето от магазините не печелеха и имаше опция да поема тази роля, само че това беше огромно предизвикателство. Ако би трябвало да съм почтена, шансът на неуспех можеше да бъде значителен. Ако бях избрала ролята на ръководещ шеф на този бизнес, обвързван със здраве и хубост, можех да се проваля ", спомня си тя.

Уот би трябвало да вземе значимо решение. Макар да приема опцията да оглави Savers като " плашеща ", тя признава, че има 2 неща, които й оказват помощ да реши: какъв брой дълъг ще бъде образователният развой и какъв брой работни места са заложени.

" Ако бизнесът не може да се преобърне, има огромна възможност няколко хиляди души да изгубят работата си. Ако опитам и не се получи, ще имаме същия резултат. Ако се получи, можем да спасим няколко хиляди души ", напомня си дамата.

" Значителна част " от магазините от дискаунтовата козметична верига на Острова не печелят задоволително. Въпреки това през днешния ден Savers има повече от 400 магазина в цяла Англия, с над 3000 чиновници. И Уот има огромна роля в обрата на бизнеса.

Тя е наясно, че в случай че не успее, това може да провали кариерата й. Но си споделя, че е " време да се направи вярното нещо ", осъзнавайки, че от време на време верният път не е лесният път.

Уот избира да поеме управлението на Savers през 2007 година, а през 2012 година става ръководещ шеф на Watson Англия, която се грижи за 2 огромни търговски вериги: Savers и Superdrug.

След 10 години в A.S. Watson, тя се връща в Китай през 2014 година, където поема редица лидерски позиции, в това число и последната: основен изпълнителен шеф на веригата за бързо хранене Yum China.

Спомняйки си за решението да опита да съживи усложнения бизнес, Уот твърди, че въпреки и рисковано, това е нещо, което е желала да опитва.

" Това беше нещо, което желаех да направя. Беше доста предизвикателно, имаше огромна възможност да не мога да го направя, само че беше вярното нещо, което да направя за себе си и за няколкото хиляди чиновници, тъй че взех решение да опитам ", признава тя.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР