Главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук успешно наследи Стив

...
Главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук успешно наследи Стив
Коментари Харесай

Apple стана първата американска компания с пазарна оценка от 1 трлн. долара

Главният изпълнителен шеф на компанията Тим Кук сполучливо наследи Стив Джобс.

Увеличаване
Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
Huawei измести Apple по продажби на смарт телефони

Китайската компания реализира 15% растеж на приходите през първото полугодие
2 авг 2018
Apple с рекордни доходи за тримесечието

Ако растежът продължава, Apple е на прага да стане първата американска компания с пазарна капитализация над 1 трлн. $
1 авг 2018 Пазарната капитализация на Apple доближи 1 трлн. $ в четвъртък и по този метод производителят на iPhone стана първата борсово търгувана американска компания, която получава такава оценка от вложителите.

Акциите на компанията нарастнаха с близо 3% вследствие на доста положителните резултати за последното тримесечие, оповестени по-рано през седмицата. По този метод цената на книжата доближи 207.05 $ в средата на търговията на Уолстрийт през днешния ден, което беше задоволително да удари заветната граница от 1 трлн. $, преди да се намали до 207 $, оповестява CNBC

Amazon също бързо се беше устремила към същата внушителна оценка, като през юли пазарната капитализация на компанията на Джеф Безос надмина 900 милиарда $. От своя страна Apple надмина кота 900 милиарда през предишния ноември. Много вложители означиха тази седмица, че компанията от Купертино върви несъмнено по пътя на достигането на пазарна оценка от 1 трлн. $.

Не е първата в света

Технологичният колос не е първият, който минава тази основна пазарна оценка. През 2007 година това е направила китайската компания PetroChina. При стартирането на акциите й на борсата в Шанхай, които се търгуват в юани, пазарната й капитализация за малко надскача 1 трлн. $. Това я прави най-голямата компания в света по този индикатор.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР