Главният изпълнителен директор на компанията майка на Google Alphabet Сундар

...
Главният изпълнителен директор на компанията майка на Google Alphabet Сундар
Коментари Харесай

Заплатата на шефа на Гугъл“ надхвърли $200 милиона през 2022 г.

Главният изпълнителен шеф на компанията майка на Гугъл Alphabet Сундар Пичай е взел забележителна заплата през 2022 година.

Годишният му доход от компанията е 226 милиона $ през предходната година, множеството от които са пристигнали посредством награди за акции, съгласно отчет за скъпи бумаги, подаден от компанията и представен от CNBC.

Пичай е взел 218 милиона $ в акции предходната година. Годишната му заплата е била 2 милиона $ от 2020 година до 2022 година, се показва в документите. Към сумата от 226 милиона се включват съвсем 6 милиона $ за защита на основния изпълнителен шеф през 2022 година

За съпоставяне други основни изпълнителни шефове на Alphabet и Гугъл са взимали почти 22 до 35 милиона $ годишни награди за акции, съгласно документите.

Докладът идва на фона на ограниченията за преструктуриране на разноските на Alphabet, в това число съкращенията през януари, които уволниха 12 000 служащи, или 6% от работната мощ.

Финансовият шеф на Гугъл Рут Порат разгласи, че компанията ще понижи и услугите за чиновниците, с цел да понижи още разноските.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР