Главният изпълнителен директор на J.P. Morgan Chase (JPM) Джейми Даймън

...
Главният изпълнителен директор на J.P. Morgan Chase (JPM) Джейми Даймън
Коментари Харесай

Сатоши Накамото може да промени фиксираното предлагане на Биткойн – JPMorgan

Главният изпълнителен шеф на J.P. Morgan Chase (JPM) Джейми Даймън съобщи по време на изявление за CNBC в Давос, Швейцария, че в бъдеще ще се въздържа от разискване на Биткойн.

Даймън, дълготраен критик на Биткойн , още веднъж изрази опасенията си по отношение на криптовалутата , базирайки се на хипотетични връзки с действия като трафик на хора за полова употреба, отбягване на налози и битка с прането на пари. Въпреки тези запаси той призна легитимността на блокчейн технологията, като акцентира нейните действителни приложения в компанията.

Даймън направи разграничаване сред две категории криптовалути. Първата категория, тези с вградени смарт контракти, позволяващи транзакции с недвижими парцели и придвижване на данни, завоюваха неговото условно утвърждение.

Той изрази поддръжка за криптовалутите, участващи в “ ” – мнение, повторено от основния изпълнителен шеф на BlackRock Лари Финк, който планува токенизирането на разнообразни финансови активи.

За разлика от тях, Даймън подцени втория тип криптовалута, като я дефинира като “ и предизвести да не се занимаваме с нея. Въпреки това той призна свободата на обособените лица да се занимават с Биткойн, характеризирайки го като персонален избор в една свободна страна.

Съмнявайки се в окончателността на лимитираното предложение на Биткойн от 21 милиона, Даймън спекулира с опцията основателят Сатоши Накамото да се намеси и да изтрие всички BTC, откакто този предел бъде доближат. Той също по този начин повтори опасенията си за регулаторна интервенция, в случай че неприятните случаи на потребление продължат.

Критиците, изключително от общността на криптовалутите, се възползваха от неправилното изговаряне на името на Сатоши Накамото от страна на Даймън. Някои сложиха под подозрение разбирането му за Биткойн, като един коментатор акцентира, че главната стойност на криптовалутата се крие в концепцията за абсолютния ѝ недостиг.

Въпреки отзвука мненията на Даймън за Биткойн не престават да се разминават с тези на други финансови водачи, измежду които основният изпълнителен шеф на BlackRock Лари Финк и основният изпълнителен шеф на Ark Invest Кати Ууд. Дали това е последният коментар на Даймън за Биткойн, остава неразбираемо.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР