Главният изпълнителен директор на БМВ (BMW) Оливер Ципсе остро критикува

...
Главният изпълнителен директор на БМВ (BMW) Оливер Ципсе остро критикува
Коментари Харесай

Шефът на БМВ: Отказът от коли с двигатели с вътрешно горене е проява на небрежност

Главният изпълнителен шеф на БМВ (BMW) Оливер Ципсе остро подлага на критика немската политика в автомобилния бранш и възбраната на Европейски Съюз за нови бензинови и дизелови коли от 2035 година, съобщи ДПА.
Прочетете още
" Смятам политическото съглашение за поетапния отвод от коли с вътрешно горене за демонстрация на немарливост ", сподели през днешния ден той пред в. " Ханделсблат ".

Суровини за всеобщо произвеждане на електрически коли като литий, кобалт и редкоземни детайли липсват в Европа, съобщи Ципсе.

Така Европа рискува да стане подвластна от вноса и уязвима за политическо изнудване, добави той.

" И къде всички тези хора ще зареждат електрическите си коли? През 2035 година няма да има цялостна инфраструктура за електрически коли в Европа ", разяснява Ципсе. " В последна сметка това може да се трансформира в обществен проблем, когато подвижността престане да е налична ", предизвести основният изпълнителен шеф на БМВ.

Забрана без дълготрайна жизнеспособна опция ще " задуши " растежа във всички браншове, добави той.

Според разпоредбите, признати от Брюксел през март, нови коли с мотори с вътрешно горене могат да бъдат регистрирани в Европейски Съюз след 2035 година, в случай че са задвижвани от екологично чисти горива. Това е компромисно решение, защото Берлин най-много имаше възражения против общата възбрана, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Ципсе подлага на критика също и немската автомобилна индустрия, заявявайки, че тя изостава от Китай и се концентрира прекалено много върху батериите, пренебрегвайки други източници.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР