Шофьор и пешеходец се скараха кой е с предимство в

...
Шофьор и пешеходец се скараха кой е с предимство в
Коментари Харесай

Кой крив, кой прав? Шофьор или пешеходец е с „предимство”, когато няма място за никой?

Шофьор и пешеходец се скараха кой е с преимущество в обстановка, когато тротоарът и половината пътно платно са заети, поради ремонтни действия? Действието се развива преди няколко дни до Гребната база в Пловдив, а за случката алармира водачът на лекия автомобил.
Прочетете още
„ Отивайки на подготовка на кортовете до Спортното учебно заведение, мъж на междинна възраст се опита да застане на пътя на колата ми, макар че имаше премного време и място на тротоара.

Както се вижда от видеото, пътят е ангажиран от голям кран, който налива бетон в новата зала и остава тъкмо място, с цел да мине деликатно кола.

Натиснах клаксона и индивидът до него го дръпна, само че той се опита да се върне назад на платното. Видях в огледалото, че ръкомаха, само че взех решение да не си скапвам деня в пояснения с някой, който съзнателно се пробва да сътвори проблем и продължих ”, написа водачът до медията ни, изпращайки записите от видеорегистратора на колата си.

Видно от фрагментите мъжът в действителност се движи по пътното платно, само че това е единственото място, през което може да премине, защото едната страна е обезопасена, поради ремонтни действия, а другата е паркинг. Вярно е, че не е редно пешеходци да се движат по пътното платно, само че водачите постоянно би трябвало да бъдат бдителни и да ги пазят. Отделен остава въпросът дали е редно да се употребява клаксон, в обстановка която не е належащо, и дали това не би довело до по-сериозни последици?

Историята продължава и след разминаването сред автомобила и пешеходеца, като по думите на водача, пешеходецът е потърсил разпра.

„ След половин час същият субект прекъсна тренировката ми и с нетърпящ възражения звук стартира да ми изяснява разбиранията си за разпоредбите на пътя, които общо взето се изчерпваха с " пешеходецът има преимущество ". Не му останах задължен и тонът се изостри като преди да си тръгне лицето загатна, че ще повреди автомобила ми.

След това продължи към една от постройките на Спортното, което дружно със снажната външност и ораторските му умения ме кара да си мисля, че е някой от преподавателите там ”, добави нашият четец.

Тук към този момент нещата напълно не опират до това кой е с преимущество, а по-скоро се свеждат до образование и личностно държание на база създалата се обстановка.

Читателят на медията ни самичък дефинира обстановката като " нищо изключително ", само че подчертава върху отношението на пътя и толерантността, която всеки участник в придвижването би трябвало да демонстрира:

" Сам по себе си казусът не съставлява нищо изключително. Но в последно време много зачестиха антисоциалните прояви и все по-често ставаме очевидци на несъответстващо държание на улицата. Някои човеци напълно целеустремено се пробват да добият популярност с сходни осъществявания. Други пък се държат като треторазрядни мутри от 90-те. Липсата на реакция от близките кара такива хора да мислят, че държанието им е обикновено, и че те са в правото си ".

Кой е кривият, и кой е правият в обстановката - всеки може да реши за себе си, а последвалото държание - даже няма потребност да бъде коментирано.

Видео от проблема може да видите тук:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР