Главният изпълнителен директор и президент на Sony Interactive Entertainment Джим

...
Главният изпълнителен директор и президент на Sony Interactive Entertainment Джим
Коментари Харесай

Един от най-влиятелните хора в гейминг индустрията се оттегля от поста си

Главният изпълнителен шеф и президент на Sony Interactive Entertainment Джим Райън разгласи пенсионирането си след съвсем 30 години работа като основен началник на PlayStation. Новината оповестява Sony в изказване, представено от международните медии. Райън ще се пенсионира през март 2024 година.

Едно от главните достижения на мениджъра в работата му беше да докара PS5 до над 40 милиона продажби, изпреварвайки доста своя съперник Xbox.

Президентът на Sony Group Corporation, основен действен шеф и финансов шеф Хироки Тотоки ще поеме ролята на ръководител на SIE идващия месец, с цел да " поддържа прехода и ще поеме поста краткотраен основен изпълнителен шеф, откакто Райън се пенсионира ".
 Playstation Q: Какво съставлява мистериозното устройство на Sony
Playstation Q: Какво съставлява мистериозното устройство на Sony

Не, това не е нова подпора

Джим Райън се причислява към SIE през 1994 година и е назначен за основен изпълнителен шеф през 2019 година. Преди това е заемал управителни позиции в компанията, в това число президент на SIE Европа, началник на световните продажби и маркетинг в SIE, бил е и заместник-президент на SIE.

Мениджърът управлява стартирането на PlayStation 5, която съгласно компанията е " най-успешната платформа на PlayStation ".

" Имах опцията да работя това, което обичам в една много специфична компания, дружно със страхотни сътрудници. За мен обаче е все по-трудно да обитавам в Европа и да работя в Северна Америка. Отивам си със съзнанието, че съм имал шанса да работя върху артикули, които са оказали въздействие на милиони хора по целия свят ", споделя Райън в изказване.

Популярната игра Call of Duty ще остане собтвеност на PlayStation след идното обединение на Activision Blizzard с Microsoft.
 Sony с рекордни годишни продажби за цялата си история
Sony с рекордни годишни продажби за цялата си история

Сериозен принос за това имат и продажбите на видеоигри
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР