Трима независими кандидати за евродепутати подадоха документи в ЦИК чрез

...
Трима независими кандидати за евродепутати подадоха документи в ЦИК чрез
Коментари Харесай

Трима независими подадоха документи в ЦИК

Трима самостоятелни претенденти за евродепутати подадоха документи в ЦИК посредством три инициативни комитета. В РИК няма нито един предприемчив комитет. Останаха 22 партии и 11 обединения. Това съобщи представителят на комисията Росица Матева.

По данни на ЦИК 10 666 от българите, живеещи в чужбина, имат право на глас в предварителните парламентарни избори. Българите зад граница, които досега са поискали да участват в евровота, са 4639.

„ Препоръчваме да бъде осъществена инспекция. Ако някой не е включен в лист, може да изпрати искане до кмета на общината по сегашен адрес. От предходната седмица има опция и за подаване на заявки за гласоподаване отвън страната. В уеб страницата на ЦИК са оповестени и описите с изборните секции и адресите в съответната страна ”, сподели Матева.

До 4 май е срокът, в който обединения могат да подадат документи в ЦИК за смяна в състава или наименованието им. До 7 май пък всички партии, обединения и инициативни комитети би трябвало да записват кандидатските си листи в ЦИК за европейските избори и в РИК - за националните.

Матева сподели още, че в 9 346 секции ще се гласоподава с машини. Работата по публичната поръчка за устройствата към момента не е завършила. 

ТЕМА преди 2 часа 1961 преди 3 часа 1024 преди 6 часа 1261
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР