Главният хирург на САЩ и ръководител на общественото здравеопазване -

...
Главният хирург на САЩ и ръководител на общественото здравеопазване -
Коментари Харесай

Матю Макконъхи отказва да ваксинира децата си

Главният хирург на Съединени американски щати и началник на публичното опазване на здравето - Вивек Мърти, и Матю Макконъхи, кръстосаха шпаги, откакто артистът изрично съобщи, че към момента няма да имунизира децата си против COVID-19, написа life.dir.bg.

Макконъхи, който се чака да издигне кандидатурата си за губернатор на щата Тексас, сподели в изявление, че той и брачната половинка му Камила Алвес са " избрали " да се имунизират против вируса и посочи, че " не го е направил, тъй като някой ми сподели, че би трябвало да го сторя ". 52-годишният притежател на " Оскар " добави, че не има вяра в теории на конспирацията и че всички би трябвало да създадем нужното по-бързо да излезем от тежката обстановка. Той обаче призна, че няма да имунизира личните си деца " тъкмо в този момент ".

Макконъхи е баща на три деца - Леви е на 13 години, Вида на 11 и Ливингстън на 9.

Ваксината Pfizer-BioNTech беше утвърдена за приложимост при деца на възраст сред пет и 11 години предишния месец, като държавното управление прикани родителите да слагат от нея на децата си.

Вивек Мърти отвърна на коментара на Матю, че родителите би трябвало да знаят, че децата също могат да страдат от COVID-19. Пред пред CNN, той сподели: " Много деца са починали. За страдание стотици деца, хиляди, бяха приети в болница и като татко на дете, което беше прието в болница преди няколко години поради друго заболяване, в никакъв случай не бих поискал на нито един родител да има дете, което се озовава в болничното заведение. В тези тествания за деца от пет до 11 години имунизациите демонстрираха, че те са 90% ефикасни в отбраната на децата ни от симптоматична зараза и също по този начин са удивително безвредни ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР