Главният герой в криминалната сага Осемте джуджета Илия Златанов публикува

...
Главният герой в криминалната сага Осемте джуджета Илия Златанов публикува
Коментари Харесай

Въпроси от отворено писмо към Бойко Борисов: Какво стана с Осемте джуджета?

Главният воин в престъпната сага " Осемте джуджета " Илия Златанов разгласява отворено писмо с 10 въпроса към премиера Бойко Борисов. С питанията той обръща внимание на неналичието на каквото и да е развиване по случая.
Историята на Златанов стана обществено известна след журналистическо следствие на неправителствената организация " Антикорупционен фонд ", едно от чиито лица е някогашният зам.-главен редактор на " Капитал " Николай Стайков. Точно по времето когато историята почна да става ясно, Стайков получи закани -!

Накратко - притежателят на най-голямата в България компания за произвеждане на асансьори " Изамет " Илия Златанов споделя по какъв начин посредством закани е бил принуждаван от някогашния началник на следствието Петьо Петров - Еврото и брачната половинка му Любена Петрова да трансферира целия си бизнес. В историята се появяват имената на някогашния началник на Специализираната прокуратура Димитър Франтишек и ръководителя на Националната следствена работа Борислав Сарафов. По думите на Златанов, " Осемте джуджета " е офисът на Петров - пред ресторантапостоянно е имало патрулен полицейски автомобил, а братът на тогавашния вътрешен министър Младен Маринов бил водач на Петьо Еврото. Има и скандални изказвания от Златанов по адрес на настоящия основен прокурор Иван Гешев.
Последното, което Златанов споделя обществено към този момент, е, че с доста старания един от парцелите част от бизнеса му.
Ето какво написа Златанов в писмото си:
" До господин Министър Председателя на Република България, господин Бойко Борисов
ОТВОРЕНО ПИСМО
Уважаеми господин Борисов, в, Ви бе заложен въпрос: " Има, да вземем за пример, един добре документиран случай, наименуван на името на софийски ресторант " Осемте джуджета ", който се явява място за договаряния и се е стигнало до това, на притежател на българска компания, да бъде отнето имуществото, посредством една корумпирана правосъдна система ". " Ако някой се включва в противозаконни покупко-продажби, несъмнено не мога да разясня " - казахте Вие. Затова, като български жител и предприемач, основал 300 работни места и платил над 110 млн. лева налози, такси и митни сборове, запитвам:
1. Имате ли данни за противозаконни покупко-продажби, свързани с кръга " Осемте джуджета " и в случай че това е по този начин, какво тъкмо сте подхванали?
2. Нека ви припомня, че ръководената от вас изпълнителна власт участваше доста интензивно в процедурата по желание на настоящия Главен прокурор посредством писма и институционална поддръжка, до момента в който правосъдният ви министър отхвърляше да издигне друга кандидатура и безмълвно поддържаше тази на Иван Гешев. Какво е вашето присъединяване в този развой? Как да си разбираем синхронът с дейностите на Любена Петрова - брачна половинка на Петьо Еврото от " Осемте джуджета ", която ръководеше митингите в отбрана на единствената кандидатура за Главен прокурор?
 Разследващи публицисти демонстрираха забавни имотни покупко-продажби - настояват, че са на дамата на Петьо Еврото (ВИДЕО) Разследващи публицисти демонстрираха забавни имотни покупко-продажби - настояват, че са на дамата на Петьо Еврото (ВИДЕО)
С многозначителното заглавие " Снежанка " от " Осемте джуджета " приказно забогатя в кеш и с парцели в България и Гърция ", журналистическият...
3. Знаете ли, че сходни механизми, като този в " Осемте джуджета " работят съвършено за лишаване на бизнеси у нас? Известно ли ви е, че българският бизнес се усеща заплашен?
4. Знаете ли по какъв начин действа този кръг и каква е ролята на основните участници в него, изключително на тези, които са на управителни позиции в държавните системи? Как да си разбираем многократното явяване на Борислав Сарафов и Димитър Франтишек при Петьо Еврото в " Осемте джуджета ", освен това под обезпечена защита от патрулка на Министерство на вътрешните работи пред ресторанта в тези моменти, настрана и на охранителната компания " Делта гард?
5. Министърът ви на вътрешните работи съобщи пред Цветанка Ризова в bTV, че патрулката стояла пред " Осемте джуджета ", защото в близост имало институции. Обръщам внимание, че институциите към момента са там, само че патрулки към този момент няма. Ще извършите ли вие инспекция, откакто вътрешният ви министър явно отхвърля такава? Възложихте ли инспекция по отношение на данните, че братът на някогашния ви вътрешен министър е бил водач на Петьо Еврото до момента в който е настоящ служител на реда?
6. Как е допустимо в държава-членка на Европейски Съюз една компания да окупира предприятия и да има лиценз за охранителна активност? Публично знае се, че това е ситуацията с " Делта гард " ООД, които окупираха предприятието ми в Дупница за към три месеца, а другото в София от преди към година и към момента отхвърлят да го освободят.

 Гешев с подигравателен отговор за аферата Осемте джуджета Гешев с подигравателен отговор за аферата " Осемте джуджета "
Иронични отговори на въпросите по отношение на разкритията за аферата “Осемте джуджета ” даде по време на чуването си в парламен...
7. Възложихте ли инспекция по отношение на дейностите на Началника на РПУ- Дупница, който препятства дейностите на ЧСИ? Защо същият е още на същата си позиция?
8. Относно изнесените в " Осемте джуджета " данни за препятстване работата на Единния европейски номер за незабавни повиквания 112, дано ви напомня, че същият е въведен като ангажимент, стихотворец от България по отношение на присъединението ѝ към Европейски Съюз. В рамките на съюза въвеждането му стана с Директива 2002/20/ЕО на Европейския парламент и на Съвета на Европа и от 2008 година телефон 112 действа във всички държави-членки. Вероятно като се изключи случаите, в които сме потърсили незабавна помощ Ние, жертвите на " Осемте Джуджета ". Възложихте ли вие инспекция или да се обърнем за такава към съответните европейски институции?
9. Възложихте ли инспекция във връзка със сигналите за опасност против юриста ми и против журналиста, който разгласява обстоятелствата по случая " Осемте джуджета "?
10. Считате ли, че е безвредно за жител, разкрил обществено скица като " Осемте Джуджета " да живее и работи в България?
 Илия Златанов "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР