Главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев заяви, че

...
Главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев заяви, че
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: Прогнозите са оптимистични, но Ковид няма да изчезне

Главният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев съобщи, че Ковид няма да изчезне, само че прогнозите са оптимистични.

" От 2020 година до момента трагично се промени и самият вирус, и нашите благоприятни условия да му влияем, а и цялостната конюнктура, като ни минимум не недооценявам това, което се случи, освен това.Тези две години може да се каже, че по този начин раздрусаха света, стопанската система, всички сфери на публичен живот, както не го е предписание съвсем никое друго събитие, може ми единствено сравнимо със международните войни и като жертви, и като въздействие върху ежедневния ни живот ", добави основният държавен здравен контрольор пред " Фокус ".  

" Сега знаем доста повече, знаем и по какъв начин бихме могли да му се противопоставим. Само че никое общество не е основано да живее в изключителна конюнктура, и то толкоз дълъг интервал – повече от две години, тъй че цялостно приучване няма. По-скоро има взаимно нагласяне. Той потегли по път, който можеше да се чака – да се предава бързо, да се предава елементарно, само че да не е толкоз тежък, което ще му разреши да циркулира в обществото. Ние пък – да му влияем и с разнообразни ограничения, с стерилизация, с имунизация, с маски, по този начин, че да не му позволим прекомерно доста и прекомерно елементарно да се популяризира. И стигнахме до този миг, когато стартира да наподобява от ден на ден на своите събратя – други респираторни вируси, с които се срещаме всяка година, изключително есенно-зимния сезон, които са неприятни, само че не са толкоз страшни, не водят до такива тежки ограничаващи ограничения, и последователно привикваме да живеем с тях ", изясни той.  

По думите му в действителност 2022 година беше началото на края.

" Ако някой чака, че този вирус към този момент ще изчезне и към този момент няма да го засичаме на никое място, няма да имаме срещи с него, не е по този начин. Той ще си остане един от групата, от многочислената група, апропо – десетки са респираторните вируси, те и в този момент циркулират в нашето общество ", посочи доцент Кунчев.

Той счита, че прогнозите са оптимистични, в случай че не ни изненада някакъв напълно нов вариант, с радикално разнообразни характерности, да кажем с доста тежко протичане, извънредно бързо предаване, издръжливо във външна среда.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР