Главният държавен инспектор доцент Ангел Кунчев определи случая с починалата

...
Главният държавен инспектор доцент Ангел Кунчев определи случая с починалата
Коментари Харесай

Ангел Кунчев за случая във Враца: Жената се бореше за живота си, оставаха ѝ минути, беше очевидно

Главният държавен контрольор доцент Ангел Кунчев дефинира случая с умрялата в незабавното поделение жена във Враца като комбинация от непрофесионализъм и липса на хуманизъм.

„ Естествено, че ще има инспекции и евентуално обстоятелствата ще излязат. Но би трябвало ли да си висш експерт, с цел да видиш, че в тази ситуация става въпрос за чисто човешки връзки. За мен тук има комбинация от цялостен непрофесионализъм и липса на хуманизъм, на емпатия “, съобщи доцент Кунчев пред bTV.

„ Жената се бореше за живота си и ѝ оставаха минути и това беше явно даже за неспециалист “, добави той.

По думите му, в случай че е удостовери това, че е била с белодробна емболия, това е положение, което изисква извънредно незабавна интервенция на доста високо здравно равнище. Шансът да бъде избавена е най-малък, само че не там е казусът. Проблемът е, че здравно лице вижда човек, който е в доста тежко положение и се занимава с нелепости “, сподели още доцент Ангел Кунчев.

„ Затова е Спешна помощ – първото, което би трябвало да направиш, е да спасяваш живота. Да, значимо е индивидът да влезе регистриран с всички документи, с цел да знаем за кого става въпрос. Важно е да имаме резултат от теста за ковид, с цел да не създадем риск за другите, само че всичко това може да са следващи дейности “, счита основният държавен контрольор.

„ Ние не сме богове, ще има гибел. Но когато тя е толкоз нелепа, естествено ще има и реакция на хората. Има проблеми в системата, където липсва човечност. В това отношение системата има потребност от доста промени и развиване “, съобщи Кунчев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР