Главният Брекзит преговарящ за Европейския съюз Мишел Барние заяви, че

...
Главният Брекзит преговарящ за Европейския съюз Мишел Барние заяви, че
Коментари Харесай

Брекзит: Няма промяна в британската позиция по ключови въпроси

Главният Брекзит договарящ за Европейския съюз Мишел Барние съобщи, че не вижда никаква смяна в позицията на Англия по основни точки по отношение на бъдещите връзки с единния блок, съобщи БНР.

Барние упрекна Англия, че отхвърля да подсигурява " открита и почтена конкуренция " сред двете страни след края на преходния Брекзит интервал. Той означи, че английското държавно управление към момента се пробва да употребява преимуществата на Европейския съюз без обаче никакви отговорности и без да прави промени в досегашната си позиция. Той добави, че блокът е решил да схване по-гъвкав метод в договарянията за Брекзит и че чака Лондон да направи същото.

" Върнах се от Лондон тази заран. Не видяхме смяна в позицията на Обединеното кралство. Притеснен и отчаян съм ", уточни Мишел Барние на семинар, проведен от ирландски мозъчен концерн след срещата си с английския договарящ Дейвид Фрост, оповестява Ройтерс. " По всички тези въпроси английската страна продължава да разочарова ", сподели Барние на семинара. " Това не са технократски въпроси. На карта са заложени десетки хиляди европейски работни места и занаят, нашата сигурност и благоденствие, нашата околна среда и климат, нашите съществени права. "

Барние се срещна с английския си сътрудник Дейвид Фрост в Лондон в неделя и уточни на днешния семинар, че до момента Обединеното кралство не е отстъпило по никакви основни въпроси преди идващия формален кръг на договарянията, който би трябвало да се организира идната седмица. Той също по този начин означи, че неговата очевидна подготвеност да откри взаимни отстъпки не е намерила отговарящ отговор от английска страна. " Готови сме и желаеме договорка - само че не непременно. Никога няма да подпишем договорка в ущърб на нашия обединен пазар ", акцентира той.

Барние обаче към момента мисли и се надява, че е допустимо постигането на договорка. Според него в този момент Англия би трябвало да се ангажира с настояванията на Европейски Съюз за гаранции за лоялна конкуренция, по въпроса за риболова и за разрешаване на разногласия, с цел да се подпише съглашение за нови търговски връзки при " прецизен краен период " до края на октомври. Англия стана първата страна, която напусна Европейски Съюз през януари и в този момент се намира в временен интервал до края на годината, който интервал да разреши на двете страни да се спогодят за нови покупко-продажби по всички значими тематики - от търговията до сигурността и до нуклеарното съдействие.

Европейският съюз се съмнява, че договорката може да бъде подписана в точния момент, с цел да бъде утвърдена на 15-16 октомври на срещата на върха на 27-те национални водачи на блока в Брюксел, с цел да се даде задоволително време за ратификация до началото на 2021 година. " Нямаме повече време за губене ", уточни Барние. Междувременно представител на английския министър председател Борис Джонсън съобщи, че договарящите от страна на Англия и Европейски Съюз са създали потребен обзор на дневния ред за Брекзит договарянията през идната седмица, само че към момента има " огромни компликации ", които би трябвало да се преодолеят, с цел да се реализира прогрес.

" Те направиха потребен обзор на целия дневен ред за нашите диалози, само че както споделих, главните компликации остават “, сподели представителят на премиера, базирайки се на срещата на английския договарящ Дейвид Фрост и на европейския договарящ Мишел Барние. " Настояването на Европейски Съюз за прогрес в региона на държавната помощ и рибарството е спънка за цялостния прогрес, само че ние оставаме в стеснен контакт с европейските представители и чакаме новия кръг от договаряния през идната седмица в Лондон ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР