Главният архитект на Варна Виктор Бузев коментира за Varna24.bg три

...
Главният архитект на Варна Виктор Бузев коментира за Varna24.bg три
Коментари Харесай

Арх. Бузев: Новата библиотека трябва да остане приоритет за Варна!

Главният проектант на Варна Виктор Бузев разяснява за Varna24.bg три значими за Варна плана. Ще има ли скоро Варна нова библиотека? Докъде стигна идета за нова зоологическа градина и има ли проекти за територията на тогавашния бобслей в Морската градина? Ето какво показа специалистът:

" Разрешението за градеж на новата библиотека на Варна е в действие. Минаха три години, откогато съм го издал и е презаверено един път. Имаме три години, с цел да стартира строителството. Надявам се да се намерят средства, тъй като съм безапелационен, че този план е доста значим за града ни и би трябвало да бъде приоритет.

Що се отнася зо нов зоокът, подобен беше очакван в региона на спирка " Почивка ", само че след тригодишни договаряния с Министерство на защитата, в последна сметка не ни се даде този терен. Затова насочихме напъните си към възстановяване и реновиране средата на съществуващия зоокът.

Що се отнася до бобслея, той попада в концесиониран имот. Единственото, което съм виждал, е един дипломен план за музей на водата, което е доста забавно, само че в областта на фантазиите. Там теренът е с ужасн денивилация, буйната растителност, която го е превзела, също е спънка, тъй че е ще е сложен за реализация план, само че досега нищо друго съответно не се е появявало при нас ", разяснява арх. Бузев.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР