Главният архитект на Варна - Виктор Бузев, е отстранен от

...
Главният архитект на Варна - Виктор Бузев, е отстранен от
Коментари Харесай

Отстраниха главния архитект на Варна от поста му

Главният проектант на Варна - Виктор Бузев, е отхвърлен от поста си , оповестиха от общината. До това се стигна откакто преди два дни кметът Иван Портних изиска оставката му, само че той не я подаде.

Оставката на основния проектант беше поискана поради опити за незаконосъобразни дейности, които водят до обосновани догатки за зависимости, оповестиха от общината. От там дават и образец - опитите на основния проектант (в прорез с вътрешните правила, мненията на юристите и обществено оповестената в медиите позиция на кмета Иван Портних) да подпише разрешенията за слагане на стотици противозаконни бараки в курорта Златни пясъци.

Според Иван Портних липсва цялостна визия за развиването на града

Сред другите претекстове за отстраняването му са " липса на цялостна визия за развиването на града, пасивностт във връзка с основни тематики като запазване на монументи на културата , презастрояване в обособени зони, липса на организация при действието на Експертния съвет по устройство на територията, двойни стандарти в работата на ЕСУТ, бездейност във връзка с основни планове като " Дупката ", превръщането на къщата на Антон Новак в музей " и други.

Магистралният тръбопровод зарежда жителите от стадион „ Варна “ до курорта „ Златни пясъци “

Без да има право основният проектант е подписал разрешителното за слагане на противозаконните преместваеми обекти към ресторант " Хоризонт " в сърцето на Морската градина . Кметът е научил от медиите и за разрешителното за градеж на мястото на баня " Гъбата ", оповестяват още от община Варна.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР