Главният архитект на София Здравко Здравков спря обществената поръчка за

...
Главният архитект на София Здравко Здравков спря обществената поръчка за
Коментари Харесай

Главният архитект на София спря ремонт след сигнал на БСП

Главният проектант на София Здравко Здравков спря публичната поръчка за главен ремонт на здания в центъра на София, оповестиха от Българска социалистическа партия в столицата. Преди две седмици общинският консултант от левицата Альоша Даков пусна сигнал до кмета Йорданка Фандъкова с гледище процедурата да бъде спряна, тъй като нарушава закона. Става дума за ремонт на постройка на площад " Славейков ", в които се обитава и Столична библиотека. Альоша Даков означи, че в приложените документи за поръчката са употребявани данни с изминал преди 8 години период на отминалост.
В документите по процедурата беше прибавен Техническият паспорт на Столична библиотека, публикуван през 2008 година, напомни общинарят от Българска социалистическа партия. Към него, като неразделна част, е прибавен и Енергийният паспорт на Столична библиотека, публикуван на 27 октомври 2008 година Съгласно член 38, алинея 3 от настоящия все още на оповестяването на процедурата Закон за енергийната успеваемост, притежателите на здания за публично обслужване са длъжни да изпълнят ограниченията за постигане на минимално изискващия се клас на енергийно ползване, предписани от първото проучване, в тригодишен период от датата на приемане на резултатите от обследването. Видно от приложените документи този 3-годишен период е изминал през октомври 2011 година. През интервала от 11 години индикаторите за енергийна успеваемост бяха променяни неведнъж. Ангажимент на България пред Европейска комисия е да се афишират публични поръчки с най-висока енергийна успеваемост. От това следва, че е належащо да се извърши ново, настоящо енергийно проучване на обект " Столична библиотека ". И според предписаните в него ограничения за енергийна успеваемост, към този момент настоящите изчислени енергийни характерности, да бъдат заложени в публичната поръчка.
Главният проектант на София Здравко Здравков приключва процедурата и акцентира, че са нужни основни промени в изискванията на поръчката, които биха трансформирали и кръга на заинтригуваните лица.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР