Главният архитект на община Стара Загора арх. Виктория Грозева е

...
Главният архитект на община Стара Загора арх. Виктория Грозева е
Коментари Харесай

Махнаха главния архитект на Стара Загора поради конфликт на интереси

Главният проектант на община Стара Загора арх. Виктория Грозева е освободена от поста. Това заяви кметът Живко Тодоров, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той уточни, че повода за това са от една страна проблемите с Общия организационен проект (ОУП), за които алармираха общински съветници през миналата седмица, а от друга- потвърждението от Административен съд Стара Загора за наложената от КПКОНПИ санкция на основния проектант на Стара Загора Виктория Грозева за спор на ползи.

Тодоров изясни още, че през миналата седмица всички проблематични точки в Общ устройствен план са конкретизирани след среща сред проектантите, изготвили плана на Общ устройствен план, ръководителя на Общински съвет-Стара Загора, ръководителя на комисията по териториално и селищно развиване и превоз арх. Мартин Паскалев и общински съветници. " Очакваме до юни да бъдат изчистени всички дефекти на Общ устройствен план, с цел да може да бъде прегледан и гласуван този значим документ ".

Арх. Грозева е подала документално заявление за избавление.

Временно изпълняващ длъжността ще бъде арх. Николай Василев, шеф отдел " Устройство на територията " в община Стара Загора.

Кметът посочи, че до края на седмицата да бъде разгласен конкурс за длъжността основен проектант.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР