Главния изпълнителен директор на Air France-KLM, Жан-Марк Янайлак, заплаши в

...
Главния изпълнителен директор на Air France-KLM, Жан-Марк Янайлак, заплаши в
Коментари Харесай

Шефът на Еър Франс заплаши да подаде оставка, ако стачните действия продължат



Главния изпълнителен шеф на Air France-KLM, Жан-Марк Янайлак, заплаши в петък да подаде своята оставка, в случай че личният състав на " Еър Франс " продължава да отхвърля предложенията за повишение на заплатите на фона на всеобщите деветдневни стачки в границите на последните два месеца, оповестява Франс прес.

Трябва да се има поради, че личният състав и управлението на огромния френския транспортьор се намират в разногласия за заплащането от февруари насам.

В началото на седмицата управлението на въздухоплавателната компания насочи своето последно предложение за общо нарастване на заплатите от 2% през 2018 година, което е надалеч под желаното от профсъюзите покачване с 6%, както и в допълнение нарастване от 5% през идващите три години, или с 1,65% годишно.

Вчера обаче асоциацията на профсъюзите в " Еър Франс " прикани за нови протестни дейности при започване на май, само че без да фиксират съответни дати.

Жан-Марк Янайлак съобщи, че обмисля вид при който да заобиколи профсъюзите и да сложи последните оферти на онлайн гласоподаване от личния състав на компанията. " Ще поема всички последици от резултата от сходна онлайн консултация ", уточни той.

" Моето бъдеще не е нищо спрямо заложеното на карта бъдеще на " Еър Франс ", добави той.

Многодневните стачки в " Еър Франс " през последните два месеца засегнаха най-вече полетите на къси дистанции, като все пак от самолетната компания показаха, че правят оценка загубите от досегашните протестни дейности, в това число и от плануваната за идващия вторник и сряда нова 48-часова стачка, на стойност от 220 млн. евро.

Продължаващата преговорна патова обстановка се отразява отрицателно на акциите на Air France-KLM и те се намаляват към края на търговията в петък с над 4% до 8,10 евро за акция. По-рано денем те даже се потопиха за малко малко под равнище от 8 евро за пръв път от месец май 2017-а година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР