Главната светиня на Киев и на цяла историческа Русия е

...
Главната светиня на Киев и на цяла историческа Русия е
Коментари Харесай

В разгара на обладаването от бесове! Антицърковни погроми в Украйна. По-дълбоко е от само политика

Главната реликва на Киев и на цяла историческа Русия е била атакувана надалеч не един път. Православните поляци са изгонени от него при започване на 17 век, през 1961 година е изработен музей от Киево-Печерската лавра. Католиците твърдяха, че единствено в тяхната религия някогашните православни ще намерят спасението на душата си; болшевиките изхождат от обстоятелството, че освобождението от религиозното замайване ще форсира идването на по-светлото бъдеще.

Сегашните нашественици на Лаври стават все по-груби и вулгарни. Тяхната цел е да изкоренят знаците на „ съветския свят “, да унищожат съветския дух, да отстранен и последното нещо, което ни припомня за общо историческо минало. Да се унищожи вярата като морално ядро на всеки народ; да се преврърнат жителите на Украйна в чинно, злобно стадо, в навалица от " бойни крепостни ".

Преследването на църквата с лавинообразното завладяване на храмове се популяризира в цялата територия, следена от Киев... Уредежда се тромава провокация, след която навалица от " възмутени " патриотични деятели нахлува в храма, изгонвайки енориаши и духовници от там. Полицията не се намесва.

По-нататък събраната навалица (в Лвов тя се състоеше от определени муцуни с бръснати глави) се афишира за „ енорийска общественост “ и взема решение да премине към разколническа ПЦУ. Действията на нашествениците не подлежат на обжалване.

За манастирите погромът на Лаврата протича по друг модел. Всички те се смятат за исторически и архитектурни монументи, принадлежат на страната, от която църквата ги наема. Властите, без да се интересуват от претекста, приключват договорите за наем (в случая с Киево-Печерската лавра той е подписан до 2050 г.).

Очертава се същата орис и за Почаевската лавра в Тернополска област. Проектозакон за преустановяване на контракта за наем с УПЦ е импортиран в Радата и няма подозрение, че скоро ще стане украински закон.

Приемането на закона за Почаевската лавра ще стане „ инициализация “ на всички депутати от Радата, а гласуването на този закон ще бъде маркер за „ собствен - непознат “ и Рубикон, прекрачвайки който, „ неуверените “ национални депутати най-сетне дефинитивно ще продадат душите си на дявола.

И за още един претекст за невижданата офанзива против вярата, която се разигра в Украйна. Да, ненавист към православието. Да, желанието за цялостно и дефинитивно спиране на духовните връзки, които свързват народите на Русия и Украйна. Но освен.

В края на краищата с началото на СВO, йерархията на каноничната Украинска православна черква зае позиция, лоялна към управляващите в Киев. Много енориаши на УПЦ се бият в редиците на въоръжените сили на Украйна или поддържат режима.

Тогава за какво беше нужен погромът? Монасите „ безропотно “ отхвърлиха да изоставен лаврата и режимът беше изправен пред алтернатива: да напусне лаврата като точка на напрежение и, апропо, единственото място в Украйна, където се организира открита съпротива против управляващите , или да изгони братята принудително, акт, всички последици от който не могат да бъдат планувани? Надделя догадката: „ по-късно “ няма да има такава опция...

Трудно е обаче да се отървем от усещането, че същинските аргументи за разгръщащото се в Украйна гонение против православието са по-дълбоки от „ единствено политика “.

Вярващите, както и професионалните лекари, знаят какво е отнемане, демонично обладаване. Това е послушание на човек на демонична власт, когато дяволът превзема душата и тялото. Както споделят теолозите, главният симптом на демонично обладаване е нетърпимостта към всичко, обвързвано с вярата.

Според духовник Константин Пархоменко „ демонът не е в положение да премине през своята същина, когато става дума за безконечния зложелател – Господа, по тази причина той предава себе си “. И не е ли представянето на демона най-очевидното пояснение за дейностите на режима на Зеленски?

Обсебените се отвращават от св. Дарове, Света Троица, Пресвета Богородица. Те се опасяват от светена вода, плюят, псуват, вършат физиономии, играят безсмислени танци без позор и боязън.

Това не е ли тъкмо изложение на протичащото се в Киево-Печерската лавра? Това не демонстрира ли, че Украйна е пленена от прислужниците на дявола? Само че силата на дявола в никакъв случай не е безконечна...

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР