Главната митническа администрация на Китай наложи забрана върху вноса на

...
Главната митническа администрация на Китай наложи забрана върху вноса на
Коментари Харесай

Китай спря вноса на храни от 10 префектури на Япония

Главната митническа администрация на Китай наложи възбрана върху вноса на артикули от 10 префектури в Япония. Ограниченията бяха въведени поради решението на японското държавно управление да изпусне вода от АЕЦ " Фукушима-1 ", след повредата преди повече от 10 години.

„ За да се предотврати износът на радиоактивно нечиста японска храна за Китай и да се подсигурява сигурността на вносната храна за китайските консуматори, китайските митници не разрешават вноса на храни от 10 префектури, в това число Фукушима “, обявиха от Държавната митническа работа на Китай в известие.

Аварията в атомната електроцентрала Фукушима-1 стана през 2011 година след пагубното земетресение с магнитуд 9-9.1. и последвалата го вълна цунами, довели в последна сметка до радиоактивно изпускане в първи, втори и трети блок. През последните години водата, употребена за изстудяване на реакторите, след филтриране от радионуклиди, се съхраняваше в специфични резервоари, инсталирани на станцията. Всекидневно обаче се прибавят към 140 тона радиоактивна вода, отработена от реакторите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР