Главната дирекция за социално подпомагане на Букурещ откри в четвъртък

...
Главната дирекция за социално подпомагане на Букурещ откри в четвъртък
Коментари Харесай

В Букурещ отваря врати център за подкрепа на жени и деца, бежанци от Украйна


Главната дирекция за обществено подкрепяне на Букурещ откри в четвъртък център за поддръжка на дами и деца бежанци от Украйна на бул. „ Димитри Помпей “ в града, заяви Българска телеграфна агенция.

В центъра може да се водят деца от 3-годишна възраст до 7-ми клас. Румънските деца от фамилии в неравностойно състояние могат да употребяват за същите услуги.

„ Това е място, където децата ще намерят безвредна среда за учене и игра. Ние също по този начин предлагаме следучилищна стратегия, тъй че майките-бежанци и майките на румънски деца да имат естествен работен график. Това място е основано след пилотна програма на лятно учебно заведение за деца-бежанци. Предлагаме също по този начин две хранения на ден и закуски “, сподели заместник-кметът на Букурещ Хория Томеску на церемонията по откриването.

Според него планът е един тип образец, с оглед и на обстоятелството, че пространството е предоставено безплатно от компания за недвижими парцели в партньорство с Главната дирекция за обществено подкрепяне на Букурещ. Томеску добави, че неправителствената организация „ Анаид “ (Anaid) и УНИЦЕФ са сътрудници по плана.

Генералната директорка на общественото подкрепяне в румънската столица Космина Симиан Николеску сподели, че сега броят на децата, които се употребяват от услугите, е 76 и може да доближи най-много 180. Тя добави, че във всяка група са отделени четири места за румънски деца.

По думите на Николеску на украинските деца се предлага образование в украинска детска градина и учебно образование, както и следучилищни действия, а на румънските деца се предлага детска градина и следучилищни действия. Тя добави, че за към два часа пространството може да се трансформира в място за настаняване на към 500 души, в случай че войната в Украйна наложи това.

Тя сподели още, че при пилотния план в лятното учебно заведение на същото място са взели участие 150 украински деца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР