Главна дирекция Национална полиция извършва проверка дали във фирма Емко

...
Главна дирекция Национална полиция извършва проверка дали във фирма Емко
Коментари Харесай

Проверяват дали Емко съхраняват правилно боеприпасите



Главна дирекция " Национална полиция " прави инспекция дали във компания " Емко " се съхраняват вярно боеприпасите. Проверката е ориентирана към това дали са отстранени нередностите за предпазване на муниции , а самато инспекция е инспирирана от публичния интерес.

Това стана ясно на днешното съвещание на Междуведомствения съвет по отбранителна промишленост и сигурност на доставките за резултатите. Една от тематиките на съвещанието е била точно положението и отнетия лиценз на компания " Емко ", които предходната седмица предизвикаха както митинги на служащи във компанията , по този начин и спекулации за ползи във военнопромишления ни комплекс.

 Лицензът на
Лицензът на " Емко " лишен поради нередности в сигурността

Предстои съвещание на Междуведомствения съвет

Казусът беше включен в дневния ред по самодейност на двамата съпредседатели на Съвета - вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов и министъра на стопанската система Емил Караниколов .

Проверяващите органи са се заели до 25 септември да приключат инспекциите и да уведомят Междуведомствения съвет по отбранителна промишленост и сигурност на доставките за резултатите.

Съветът взе решение с цялостно единогласие, че при приемане на констатациите, ще бъде свикано изключително съвещание.

Припомняме, свадите към " Емко " избухнаха още веднъж на 8-и септември, когато стана ясно, че държавната компания " Кинтекс " стопира три контракта на " Емко " за експорт на муниции за Индия , а вредата е за към 60 милиона $, твърди Славчо Димиев.
Заради неясноти икономическият министър министър Емил Караниколов на два пъти дава ексклузивен брифинг.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР