Гласуването за около $60 млрд. американска помощ за Украйна вероятно

...
Гласуването за около $60 млрд. американска помощ за Украйна вероятно
Коментари Харесай

Гласуването на помощта за Украйна в Конгреса на САЩ се отлага с поне още няколко седмици

Гласуването за към $60 милиарда американска помощ за Украйна евентуално е " замразено " доникъде на април.
Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати надали ще вземе нужното решение през идващите седмици, защото там към момента не престават разправиите сред републиканци и демократи, написа организация Bloomberg.
 
" Гласуването в Камарата на представителите на Съединени американски щати по отношение на помощта за Украйна надали ще се организира минимум доникъде на април, а може би и по-късно ", прави оценка медията.
 
Председателят Майк Джонсън към момента търси способи да смекчи опозицията на републиканците. Последните не престават да заемат твърда линия по този въпрос, акцентира Bloomberg.
 
Изданиете отбелязва, че в неделя Джонсън е дал " напразни очаквания " по отношение на способността на Съединените щати да гласоподават за помощ " неотложно ". Той съобщи, че депутатите могат да внесат законопроекта за гласоподаване след Великденската почивка.
 
Към момента екипът на Джонсън не разкрива детайлности за проекта си за бъдещия пакет от помощи. Изглежда, че към момента не са решили какви отстъпки ще изиска Джонсън от администрацията на Байдън.
Някои партийни чиновници споделят, че това усложнява нещата. Джонсън може да няма задоволително време да събере поддръжка в Конгреса за гласоподаване на законопроекта идната седмица, обобщава Bloomberg.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР