Гласовете против бяха ГЕРБ, ДПС, ИТН и БСП, а за

...
Гласовете против бяха ГЕРБ, ДПС, ИТН и БСП, а за
Коментари Харесай

Министър Петков: Свършил съм работа, щом ГЕРБ, ИТН и ДПС се обединиха срещу мен

Гласовете " срещу " бяха ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия, а " за " бяха Демократична България, " Ние идваме ", президента и всички други членове на държавното управление. В последна сметка присъствах на съвещанието. На него обсъждахме световните рецесии, които ще ни притискат в идващите месеци. Знаете, че става дума за новата коронавирус вълна и за 3 млн. афганистанци, които са тръгнали към Европа. И по едно време господин Карадайъ сподели, че преди да стартираме да обсъждаме тези въпроси, желае да попита Кирил по кое време се е отказал от канадското си поданство. Тогава президентът Румен Радев отговори, че не сме се събрали за това и тогава този човек стана и си потегли. Тръгна си и не изиска да чуе нито един от отчетите - нито за бежанската рецесия, нито за рисковете за бюджета, нито за пенсиите, потегли си, описа той пред Нова телевизия.

След това ГЕРБ и Има Такъв Народ продължиха да приказват за това, че не са съгласни с нищо, което се случва, с актуализацията на бюджета. Аз напряко недоумявах, когато Тошко Йорданов сподели, че коронавирус рецесията и пенсиите не го интересуват, може би единствено бежанската рецесия. От друга страна най-после, когато трябваше да се направи резюме на нашия диалог, видяхме доста ясно по какъв начин Десислава Атанасова сподели, че не може да вземе такова решение, описа още Петков.

Нямам в джоба си канадски паспорт. Към момента той е предаден на канадските управляващи. Аз съм им предал и паспорта, и заявката за отвод, изясни Кирил Петков.

Направих безусловно всички стъпки, които са нужни, с цел да приключа поданството си, изясни той.

Уверен съм, че моето волеизявление е момента, в който съм се отказал от канадското си поданство от страната на България. А по кое време канадците ще решат да си издадат бележката, си е тяхно решение. Все още не съм получил въпросната записка, само че я чакам всеки миг, тъй като от април месец към този момент минаха четири месеца. Мисля, че не е това въпроса тука. От страна на българската страна аз съм направил всички вероятни дейности и доста бих се радвал, в случай че конституционното решение бъде в интерес на обстоятелството, че като български жител имам право да се отхвърлям и да си практикувам правата като български жител, тъй като аз не съм единствен, уточни той.

Аз желая да поздравя президента поради вчерашното му отношение. Той не разреши съвещанието на Съвета за национална сигурност да се трансформира в спор по кое време съм се отказал и какво право имам. Той сподели, че това ще го взема решение съда, а нашата работа е да се оправим с рецесиите, добави той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР