Гласът на Капитал Гласът на Капитал“ е седмичен подкаст, в

...
Гласът на Капитал Гласът на Капитал“ е седмичен подкаст, в
Коментари Харесай

Подкаст | Защо се стигна до войната между Израел и Хамас

Гласът на Капитал

„ Гласът на Капитал “ е седмичен подкаст, в който публицистите описват най-важната история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор.
Your browser does not support the audio element.
В началото на годината Бенямин Нетаняху оглави държавното управление на Израел, определяно като най-религиозното и твърдолинейно в историята на страната. Тогава новоназначеният израелски министър на националната сигурност Итамар Бен-Гвир, който прикани за по-твърд метод по отношение на палестинците, се разноски из оспорвания Храмов рид в Йерусалим, а водачът на " Хизбула " предизвести, че това може да докара до детонация в целия район.

Десет месеца по-късно възраждането на спора сред Израел и " Хамас " към този момент е реалност и 50 години след войната Йом Кипyр еврейската страна за повторно разгласи, че е във война. Нападението обаче изненада всички. Протестите против държавното управление на Натаняху, наподобява, отклониха вниманието на евреите и макар именитите секрети израелски служби от " Хамас " нападнаха страната по въздух, земя и вода.

Тази седмица в епизода на " Гласът на Капитал " беседваме с публицистите Кирил Кирчев и Момчил Милев за това по какъв начин се стигна дотук, какво следва за Израел, линията Газа и упоритостите за усмиряване на напрежението в района на Близкия изток.
Реклама
В подкаста ще чуете още:

Как беше направено нападението от " Хамас " над Израел? Израел наложи " цялостна обсада " на линията Газа. Какво значи това за популацията от 2.3 млн. души там? Как ще повлияе войната сред Израел и " Хамас " на останалите спорове по света?
Свързани публикации Интервю | Даниъл Лийви: Сигурността на израелците и сигурността на палестинците са преплетени 12 октомври 2023, 10:50 Националната сигурност: съветът ми е по-добър от съвета ти 12 октомври 2023, 09:00 Атаката на " Хамас " към този момент мъчно ще докара до нова петролна рецесия 12 октомври 2023, 07:30 Коментар | Какво ще последва войната на " Хамас " 11 октомври 2023, 11:26
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР