Гласът на Капитал Гласът на Капитал“ е седмичен подкаст, в

...
Гласът на Капитал Гласът на Капитал“ е седмичен подкаст, в
Коментари Харесай

Подкаст: Изгубено ли е поколението Z

Гласът на Капитал

„ Гласът на Капитал “ е седмичен подкаст, в който публицистите описват най-важната история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор.
Your browser does not support the audio element.
Колко постоянно чувате словосъчетанието " днешната юноша "? И още по-важното, какъв брой постоянно чувате това фразеология в положителен подтекст? Обобщенията за новите генерации не са нищо ново. По-възрастните постоянно считат, че младите са капризни и нищо не знаят, въпреки парадоксално да има и една огромна част от всяко общество, която чака идващото потомство да донесе със себе си светлото бъдеще.

През последните 20 години израсна едно потомство, което няма общо с предходните. Не поради друго, а тъй като е израснало с интернет и всичко съпътстващо този фактор: безкрайния поток от информация, непрекъснатата връзка и потребността всичко да бъде споделено.

Поколението Z, както се назовават родените след 1997 година, въпреки тези граници да са мощно условни, израсна в България съвсем неусетно. Именно това потомство е тематиката на броя на тазседмичния " Капитал " и на този брой на " Гласът на Капитал ", с водещ Йоан Запрянов и посетител Сирма Пенкова. Показателно е, че концепцията за тази тематика се роди след обезобразяването на 18-годишно момиче от Стара Загора, когато при диалозите с доста психолози цялото потомство бе наречено неколкократно " изгубено " или " провалено ". Тези думи са мощни и породиха спор в самата редакция на " Капитал ", където има значително хора, които са родени или след въпросната 1997 година, или покрай нея.
Реклама Свързани публикации Подкаст | Лекарствата на бъдещето 1 септември 2023, 12:07 Подкаст: Алексей Петров от първо лице 18 август 2023, 11:18
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР