Гладуващо семейство в Афганистан е било принудено да продаде бебето

...
Гладуващо семейство в Афганистан е било принудено да продаде бебето
Коментари Харесай

Гладуващо семейство в Афганистан продаде бебето си за 500 долара |

Гладуващо семейство в Афганистан е било насила да продаде бебето си за 500 $, съобщи Би Би Си. 

Афганистан е изправен пред най-голямата филантропична рецесия в света, като в страната се следи внезапно утежняване на обстановката, откакто талибаните завзеха властта през август. Милиони афганистанци ще бъдат застрашени от апетит тази зима, в случай че не се подхващат незабавни дейности, заяви.

След като талибаните поеха властта в средата на август, проблемите в страната се задълбочиха. След 15 август Западните сили стопираха помощта, а Световната банка и Международният валутен фонд прекратиха заплащанията. 

Репортерът на Би Би Си Йогита Лимайе пътува до  " Лекари без граници " в Херат, в западната част на страната, като става очевидец на тежката обстановка на място.

Пред Лимайе майката на бебето споделя: " Другите ми деца умираха от апетит, тъй че трябваше да я продадем (момиченцето - бел. ред.). Как да не съм тъжна, та тя е мое дете ". Жената прибавя, че ѝ се желае да не го е правила. Съпругът ѝ събира отпадъци, само че не печели задоволително.

Гладуваме! В момента нямаме нито брашно, нито олио у дома. Нямаме нищо, споделя той пред Би Би Си. " Не знам какво ще е бъдещото на щерка ми, не знам и по какъв начин ще се почувства за това, което направих ", добавя бащата на невръстното момиченце. 

След като детето проходи, ще бъде отведено от мъж, платил за него към този момент повече от половината сума. Момиченцето ще има ново семейство след няколко месеца и ще се омъжи за детето на купувача си. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР