Гладуваща полярна мечка потърсила човешка помощ, след като заклещила езика

...
Гладуваща полярна мечка потърсила човешка помощ, след като заклещила езика
Коментари Харесай

Бяла мечка със заклещен в консерва език потърсила помощ от хората (видео)

Гладуваща полярна мечка потърсила човешка помощ, откакто заклещила езика си в консерва.

Удивителни фрагменти демонстрират по какъв начин дивата мечка се доближава до гражданин, който стои на верандата си в село Диксън, Северна Русия.

На фрагментите се вижда по какъв начин мъжът се пробва да извади кутията с остри ръбове от устата на полярната мечка, само че тя наподобява е заклещена прекомерно надълбоко. Мъжът споделя: „ Мечката беше толкоз изтощена от консервата, че пристигна при нас и изплези език. “

„ Но беше невероятно да се помогне, без да се травмира мечката, тъй че хората се отхвърлиха. “

Мечката е на 2 години и евентуално е намерила консервата на сметището, до момента в който търсила храна, преди да се разноски из селото в търсене на помощ.

Експертите споделят, че полярните мечки кардинално в никакъв случай не биха се доближили до хората по този метод, само че животното е било обезверено поради глада и умората.

Oт Московския зоопарк, намиращ се на 2125 благи, изпратили избавителен екип, с цел да избави мечката от мудна, агонизираща гибел.

За благополучие експертите от московския зоопарк съумели да стигнат в точния момент до изтощеното младо мече. Ройтерс оповестява, че екипът я е упоил, деликатно е извадил консервата от устата й с клещи и е излекувал раните в устата й с антибиотици. Раните не са били съществени.

След това упоената била качена на хеликоптер и на 50 благи от мястото била пусната посред тундрата Екипът на московския зоопарк също оставил угощение от 50 кг риба за нея, з да може когато се разсъни, храната да й помогне да се възвърне от дните на недояждане.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР