Гинка Върбакова заяви, че приема да има държавно участие в

...
Гинка Върбакова заяви, че приема да има държавно участие в
Коментари Харесай

Държавата иска да влезе в сделката за ЧЕЗ

Гинка Върбакова съобщи, че приема да има държавно присъединяване в договорката в ЧЕЗ.
„ Склонна съм да трансферира контракта, в случай че чешката страна няма срещу ", сподели бизнесдамата от Пазарджик. Тя даде къс брифинг с вицепремиера Томислав Дончев от едната й страна и финансовия министър Владислав Горанов от другата след срещата си с премиера Борисов тази заран.
Премиерът желае да има цялостен надзор върху договорката, стана ясно от думите на Върбакова. Тя изясни новото развиване на събитията като метод да се „ подсигурява сигурността на крайните консуматори “ и добави, че незабавно отпътува за диалози в Прага с продавача.
„ Ако това ще успокои крайните консуматори, склонна съм да има държавно присъединяване “, съобщи до неотдавна изцяло незнайната бизнесдама.
Тя добави, че финансирането е „ изцяло обществено, от интернационалните банки, които поддържат договорката с наше присъединяване “ и че няма присъединяване на български банки.
Финансовият министър Владислав Горанов удостовери, че страната има „ ясна воля “ да взе участие в договорката посредством държавния бюджет или през енергийните компании. За това обаче би трябвало да има единодушие от чешките продавачи. Горанов акцентира, че страната се включва в миг, когато към този момент има контракт сред частни субекти и назова обстановката „ деликатна “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР