Страшна напаст налази Пловдив! СНИМКИ

...
Гигантски буболечки отново налазиха Пловдив. Става дума за Lepthocerus patruelis,
Коментари Харесай

Гигантски буболечки отново налазиха Пловдив. Става дума за Lepthocerus patruelis, или т.н Нилска водоплавка, която е гигант от семейство Белостоматиди - водни обитатели, достигащи 8-12 см дължина. Негова отличителна черта са щипките, разположени в предната част на тялото. Ухапването им, освен че е много болезнено, е и опасно.



Буболечката била забелязана от пловдивчанка в парк Рибница в район „Северен”, съобщава

„Открих насекомото до детската площадка. Беше по-малко от педя и не изглеждаше много дружелюбно. Децата се плашеха от гадината”, разказва жената.

Гадините не са само страшни на вид, но се превръщат и в истинска напаст в града под тепетата с настъпването на есента. Влажното време и понижаването на температурите се превръщат в рай за насекомите с внушителен размер.

Буболечките се смятат за обичаен обитател на островните държави, като Кипър и Малта, но все по-често може да се срещнат и у нас. Преминаването на река Марица през града благоприятства за разпространението на страшните буболечки. Много хора от града се оплакват от водоплавките, казвайки, че могат да се срещнат почти навсякъде в Пловдив.









Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР