Гигантски банер с историята на България в Европа обгради скелето

...
Гигантски банер с историята на България в Европа обгради скелето
Коментари Харесай

Паметникът на съветската армия беше опакован с лицата на европейския път на България

Гигантски банер с историята на България в Европа обкръжи скелето към Паметника на руската войска.

Инсталацията демонстрира " европейския път на България " като алегорично дърво, в чиито корени стоят времената на траките и Римската империя, а най-новите разклонения стигат до присъединението на страната към Европейски Съюз и идното участие в Шенген и еврозоната.



Илюстрирани са и облици на владетелите от Първото българско царство като създателя на страната хан Аспарух, " Спасителя на Европа " хан Тервел и покръстителя княз Борис-Михаил, през Асеневци и втория Златен век, до възрожденските революционери като Васил Левски, Георги Раковски, Христо Ботев, Захари Стоянов.

Почетен е денят на учредяването на Българската екзархия през 1870, подписването на Санстефанския кротичък контракт от 1878, Съединението на България от 1885 и Независимостта от 1908.

Стефан Стамболов е единственият общественик от модерната страна, който е намерил място на платното, само че пътят на България в Европа след рухването на комунистическия режим е удължен с приемането в НАТО и Европейски Съюз и задачите Шенген и еврозона.



Банерът е подложен седмици след монтирането на предпазното скеле към паментика, който следва да бъде изместен от центъра на София след повече от 30 години разногласия и безучастие на серия институции.

През 2017 година някогашният регионален шеф от квотата на " Атака " в кабинета " Борисов 3 " Николай Пехливанов даже беше направил опит да подари зоната към паметника на Руското посолство, с цел да мине поддръжката му на непосредствено финансиране от Москва.

Демонтажът на ПСА към момента се бави

поради сякаш изгубените планови бумаги на паметника от 50-те години, които Столична община би трябвало да съхранява, а не знае къде се намират.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР