Гей протест тази вечер стягат ЛГБТ организации, недоволни от смешната

...
Гей протест тази вечер стягат ЛГБТ организации, недоволни от смешната
Коментари Харесай

Гей протест срещу смешната глоба за Расате

Гей митинг довечера стягат ЛГБТ организации, недоволни от смешната санкция, с която се размина Боян Расате.

Миналия петък Софийски градски съд се произнесе по делото против Боян Расате, който през октомври, дружно с група от свои последователи, атакува и потроши общностното ЛГБТ пространство Rainbow Hub и удари активистка в лицето.

За цялостното опустошаване на пространството водачът на националистическата организация Български народен съюз беше освободен от наказателна отговорност и му беше отсъдено да изплати санкция от 3000 лева

Същевременно, Расате беше оневинен по обвиняването за нанесена лека телесна щета на Глория Филипова. Тази „ присъда “ насочва обръщение към цялата ни общественост, че нашата сигурност и нашите животи по никакъв метод не са приоритет за властимащите. Това е присъда, която споделя на обществото, че който желае, може да извърши закононарушение от ненавист и да се размине със алегорична санкция.

„ Няма да мълчим и няма да поносим! “, декларират уредниците на гей митинга. Те канят последователите си в 18,30 ч пред Министерството на правораздаването. Оттам напомнят, че упорстват за незабавни промени в Наказателния кодекс, които да включват закононарушения от хомофобски подбуди.

„ Нека излезем на улицата дружно, с цел да покажем, че ще държим взимащите решения виновни, че ще се борим, до момента в който няма правдивост – за потърпевшите при нападението и за цялата ни общественост “, написа в публикувана в обществените мрежи позиция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР